MEA Adviezen

                                 

ENERGIELABEL VOOR WONINGEN

Huiseigenaren kregen begin 2015 een voorlopig energielabel. Dit voorlopig energielabel is gebaseerd op bouwjaar en woningtype van de woning. Als u uw woning wil verkopen moet het voorlopig energielabel omgezet worden naar een definitief, geregistreerd energielabel.
Huiseigenaren loggen met DigiD in op energielabelvoorwoningen.nl en passen hun woninggegevens aan. U heeft wellicht de woning voorzien van isolatie of zonnepanelen. Dan komt de woning hoger uit dan het voorlopig energielabel. U voegt digitaal bewijs toe door foto, factuur of bouwkundig rapport te uploaden.
De erkende deskundige kan de woning controleren en de digitale bewijzen bekijken. Als alles klopt, kan het label definitief worden gemaakt. ENERGIEADVIES

Als u naar aanleiding van het voorlopige energielabel belangstelling heeft voor een maatwerkadvies voor uw woning, kan ik u helpen. Het advies maakt inzichtelijk wat er nodig is om de woning energiezuiniger te maken. Denk hierbij aan dakisolatie of de spouw navullen met isolatiemateriaal. De woningopname gebeurt op afspraak en kost ongeveer 1 uur.

Energiebox

De energiebox bestaat uit een persoonlijk advies en een doos met energiebesparende produkten. Dat zijn led of spaarlampen, radiatorfolie en tochtstrips. Het advies speelt in op het energiegebruik in de woning. Samen met de bewoner wordt gekeken naar het elektra en gasverbruik. Met tips over apparaten, gebruik van apparaten en gedragsmaatregelen wordt er toegewerkt naar een lager energiegebruik.
Tarieven
Energielabel door erkende deskundige via webapplicatie € 10,00
Energiebox door adviseur met huisbezoek € 50,00
Energielabel door adviseur met woningopname € 75,00
Energieadvies door adviseur met woningopname € 150,00


Energielabel

Mocht u er niet uitkomen om via de webapplicatie een energielabel voor uw woning te regelen. Dan is het altijd nog mogelijk dat de adviseur bij u thuis komt. Zij neemt dan de woning op en bespreekt met u wat er ligt aan bewijzen. De gegevens van de woning worden in de computer gestopt en er rolt dan ook een energielabel uit.

Contact

MEA Adviezen  

Mevrouw FAAM van Dongen

faam1680@gmail.com

KvK 62403559